מי שמכיר אותי יודע כמה תחום ההורות חשוב ומעניין אותי
בדרך שלי להיות אמא טובה יותר נחשפתי לשיטת החינוך המונטסורי
השילוב של מעצבת פנים ואהבה להורות גרמה לי לעשות את הכתבה הזאת על עיצוב חדר ילדים בשיטה המונטסורית
אז לפני שתקבלו 5 טיפים לסידור החדר בשיטה בואו נבין מה השיטה אומרת –
שיטה שגובשה ע"י מריה מונטסורי שערכה תצפיות על ילדים שניתנה להם סביבה לימודית חופשית וגילתה שבסביבה זו הילדים יכולים להביא לידי ביטוי את עצמם, ללמוד ולהתפתח בצורה עצמאית.
נעודד את הלמידה של הילדים תוך כדי עשיית הדברים בעצמם.
כיוון שביסוד השיטה מצויה ההנחה שהילדים הם בעלי יכולת למידה עצמית, הם בעצם לומדים באמצעות קליטת הסביבה וחיקוי וכך בעצם הילדים מלמדים את עצמם. הקליטה מהסביבה מתבצעת באופן לא מודע, ומה שמניע את הילדים, זה צורך פנימי ובחירה. ומה שאנחנו ההורים צריכים לעשות מהצד זה להנגיש להם, לתמוך בהם ובעיקר לא להפריע
חלק מהעצמאות שאנחנו רוצים לסגל לילד יהיה בעזרת ארגון החלל שבו הוא חי
והנה 5 טיפים להנגשת החדר בשיטה המונטסורית-
סידור המשחקים בצורה נגישה- חשוב שהילד יוכל להיות עצמאי במקום שבו הוא נמצא לכן נשתדל לשים את הדברים הגובה של הילד. כך למשל נתקין מדפי ספרים נמוכים, את המשחקים נגיש בצורה מסודרת על מדפי עץ שכל משחק מחולק במגשי עץ לאחיזה נוחה ללקיחת המשחק והחזרתו למדף. הגשה זאת אסטטית ומסודרת ומזמינה את הילד לצלול לבועות ריכוז.
אחסון שקט- בטח כמו לכולם כל החדר מלא במשחקים שכבר מרוב משחקים הילד לא משחק בסוף בכלום ולכן ניצור אחסון שקט. כלומר ניבחר מספר משחקים שאנו רואים שהילד אוהב במיוחד וננגיש לו ושאר המשחקים נאחסן במקומות סגורים ודאגו לעשות החלפה במחשקים שנגישים לו מידי פעם.
אביזרים ומשחקים- אביזרי הלמידה מעוצבים בצורה אסתטית, רובם עשויים עץ ובעלי תחושה טבעית ונעימה.
הפרדה- הפרידו את החללים בחדר לחללים ברורים של אזור שינה אזור קריאה אזור משחק וכו' תוכלו לעשות זאת פיזית וגם בשימוש צבע שונה לכל פינה.
מקום ליצירה- מקום אשר יתן לילד להתבטא כמובן הכל בצורה נגישה ובגובה המתאים לו. יכול לכלול פינת שולחן עם צבעים וחומרים נגישים, לוח שעם לתליית העבודות, שימוש בצבע גיר, צבע מגנט וכו'
כמעצבת ואמא שמחנכת על פי שיטה זו, אשמח לעצב לילדיכם את החדר המושלם להם והנגשת הבית לילדיכם